Seodvize in een notendop

Seodvize is samensmelting van SEO (Search Engine Optimization), Advice en Advertize.

Bij Seodvize kiest u niet voor een agency waar u een pas afgestudeerde “online marketing consultant” krijgt die van alles wel wat kent, maar nergens in uitblinkt. Seodvize is 100% gespecialiseerd in Search Engine Marketing en heeft hands-on ervaring met zowel kleinschalige als complexe SEO & SEA projecten.

LinkedIn2Over Pieter-Jan Vanneste  – oprichter Seodvize

Ik ben Pieter-Jan Vanneste, 27 en freelance SEO & online marketing specialist.

In mijn vrije tijd hou ik van lopen, voetbal, cinema, reizen en… SEO. Soms vragen mensen wat ik toch de hele tijd doe ‘op die computer’… Wanneer ik hen dan inwijd in de wondere wereld van SEO, merken ze al snel dat SEO meer dan een hobby voor me is. Het is een passie!

Mijn SEO-avontuur begon in 2006, toen ik op zoek ging naar technieken om meer verkeer naar mijn websites te halen. Ik kwam terecht in de wereld van de zoekmachine optimalisatie en besloot me hierin te verdiepen. Al snel slaagde ik erin de bezoekersaantallen van mijn websites te verdrievoudigen door verschillende SEO technieken op en rond mijn sites te implementeren.

De topposities die mijn sites en blogs in de zoekmachines gingen bekleden, resulteerden in vele bezoekers en dus ook in inkomsten uit advertenties en affiliate marketing. Dit was voor mij de aanzet om mijn eigen internetonderneming, Seodvize, op te richten.

Head of SEO bij Thomas Cook Belgium

Tussen 2011 en 2014 was ik voor Thomas Cook Belgium verantwoordelijk voor het SEO-verkeer en dit voor de websites van Thomas Cook, Neckermann en Pegase.  Tot mijn takenpakket behoorden: het opstellen en uitvoeren van een SEO jaarplan, linkbuildingcampagnes ontwerpen, het opleiden van onze e-redacteurs (SEO Copywriting), rankings monitoren en rapporteren, bijsturen, adviezen geven, nieuwe technieken implementeren, trends en informatie uit search bundelen in analyses en de SEO awareness vergroten binnen het bedrijf. Ik werkte er in een team van inflowspecialisten en was zo eveneens dagdagelijks betrokken bij affiliate marketing, SEA, social media, display en retargeting campagnes.

Verwezenlijkingen

  • Winnaar OBK Young Potential Award (2008)
  • Gastspreker Hogeschool Gent rond het thema SEO voor het vak Business Cases (najaar 2010)
  • Afstudeerprijs 2de beste student Handelswetenschappen (2010)
  • Afstudeerprijs beste eindewerk Handelswetenschappen optie Management en Informatica (2010)
  • Geslaagd voor het ingangsexamen en aangenomen als freelance Google Quality Rater (via Lionbridge) (2010)
  • Aangeworven door Thomas Cook België als inhouse SEO specialist (2011 – 2014)
  • Co-auteur Handboek ‘Digitale Marketing en Communicatie in de Praktijk’, Van Roy ea. (2012)

Huur een freelance SEO & online marketing specialist!

Wenst u beroep te doen op een SEO & online marketing professional om uw website hoger te positioneren binnen de zoekresultaten, en zo meer klanten en omzet te genereren? Aarzel dan niet en neem nog vandaag contact op !