Zoekmachines evolueren, technologieën evolueren, in 2012 zal dat niet anders zijn. Ondertussen weten we allemaal dat linkbuilding voor de beginnende webmaster en SEO’er steeds een heikel punt is. Het verhogen van de linkpopulariteit van je site is heel tijdrovend en indien je het op een foute manier aanpakt, dan zijn al je inspanningen voor niets geweest. Gelukkig zijn er enkele fantastische tools beschikbaar de een handje helpen bij het creëren van links naar je sites.

Update 2013: ik raad het gebruik van dergelijke tools niet langer aan, aangezien na de nieuwste algoritme updates Google dit soort praktijken niet meer aanvaardt. Vergeet linkbuilding tools die op automatische wijze links voor je sites genereren en kies voor veilige, manuele linkbuilding methodes.

Linkaloha v2

Volautomatische én complete linkbuilding tool

Wat?
Linkaloha was vroeger een echte spamtool. Het enige wat deze tool deed, was automatisch registreren bij fora, daar een profiel creëren en vervolgens de links naar je site in de signature van dat profiel plaatsen. Ok, het werkte, maar echt onethisch en daarom bleef ik er resoluut van af. Na de Panda Update bleek deze methode niet meer effectief en hebben de makers de tool volledig herontworpen. Met succes! Bij de lancering een tweetal maand geleden waren de 250 beschikbare plaatsen binnen de 3,5 uur uitverkocht. Nieuwsgierig als ik was, wou ik deze tool natuurlijk eens uitproberen. Ik kon net op tijd een plekje bemachtigen. Voor de geïnteresseerden: op 23/01/2012 openen weer 250 plaatsen. Er héél snel bijzijn en de coupon code 48hours gebruiken is de boodschap!

Linkaloha is ongelofelijk in gebruik. Eerst kies je welke linkbuildingmethode je wenst: Article Submission, Social Bookmarking, Private Blog Network (tip!), Web 2.0 sites, Social Media Links (Twitter) of Profile links. Het enige wat  je dan nog moet doen, is een aantal zaken ingeven, zoals de URL en linktekst. Linkaloha doet de rest. Het verbaasde me hoe krachtig en intelligent deze tool is. Tweets worden bijvoorbeeld geplaatst op goede Twitter accounts en die worden vervolgens dan weer geretweet door andere accounts. Blogberichten dien je helemaal niet zelf te schrijven, alles gaat automatisch (geen zorgen, via een speciale techniek is het geen duplicate content) Ze voorzien je blogberichten eveneens van oa. video’s en soms ook een link naar een andere, autoritaire site, waardoor de blogs er in Google’s ogen er helemaal niet als content farms gaan uitzien.

linkaloha

Pluspunten

 • Set and Forget
 • Volledig webbased
 • Heel complete linkbuilding tool: keuze uit verschillende methodes
 • Drip feed linkbuilding
 • Krachtig

Minpunten

 • Duur
 • Gevaar dat deze krachtige tool door spammers wordt ingezet
 • Alles dient in het Engels geschreven te worden (behalve linkteksten)

Prijzen?

Prijzen variëren van 45$ tot 1797$ per maand, afhankelijk van hoeveel links je wil creëren. Bekijk hier meer info omtrent deze tool.

Mijn opinie?

Linkaloha is een van de meest revolutionaire Linkbuilding tools die ik ken. Eigenlijk is dit geen ethische methode om links te verkrijgen. Ik raad het gebruik van deze tool dan ook niet aan. Wel een heel leuke tool om eens een paar testjes mee te doen met sites die niet zo belangrijk voor je zijn.

SocialAdr

Social bookmarks, tweets en +1’s op automatische piloot

Wat?
SocialAdr is een webbased linkbuilding software die ervoor zorgt dat automatisch links in de vorm van Social Bookmarks worden gecreëerd naar je sites of pagina’s. Sinds kort worden ook tweets en Google +1’s aangemaakt. Deze tool is echt een “set en forget”. Je vult de URL in van de pagina die je wenst te promoten, vervolgens kies je de gewenste linkteksten en vul je een beschrijving in en je bent klaar voor het verkrijgen van links op volautomatische piloot. Linkteksten en beschrijvingen kan je variëren volgens het spinning principe.

Pluspunten

 • Set and Forget
 • Volledig webbased
 • Gebruiksvriendelijk
 • Drip feed linkbuilding
 • Ethischer

Minpunten

 • Prijzig voor de beginnende internetmarketeer
 • Bookmarks moeten in Engels geschreven worden

Prijzen?

Prijzen variëren van 17$ tot 117$ per maand, afhankelijk van hoeveel links je wil creëren. Bekijk hier alle pakketten en hun prijzen (klik onderaan op ‘get instant access now’)

Mijn opinie?

Social bookmarks zijn de ideale methode om op een niet agressieve manier de linkpopulariteit van je site te vergroten. De links die je verkrijgt via SocialAdr zijn gevarieerd en worden volgens een natuurlijk patroon (link velocity en afwisseling nofollow en dofollow) gecreëerd. Het duurt één à drie maanden eer de eerste resultaten zichtbaar zijn, afhankelijk van de concurrentie. Het is compleet veilig om deze tool te gebruiken voor de promotie van je website. Enkel op deze tool rekenen voor je linkbuilding is bij hevige concurrentie echter niet voldoende. Hiervoor zijn social bookmarks net niet krachtig genoeg. Update: de bookmarks die je post met SocialAdr verschijnen tegenwoordig op allerhande crappy aziatische sites en vervuilen zo het linkprofiel van je site. Ik raad het gebruik van deze tool niet langer aan. Kies voor een veilige, manuele linkbuilding praktijk!

Vond je dit een interessant artikel?
Delen = Awesome!
Ontvang gratis updates

Een reactie op “Volautomatische linkbuilding tools anno 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *